woensdag 24 september 2008

Weer naar de ortho

Vandaag een afspraak bij de ortho om m'n 'nieuwe' ik te laten zien. Alleen kijken, we gaan niks doe zei hij toen ik deze afspraak heb gemaakt. Nou... hij was kennelijk van mening veranderd, want ik kreeg toch nieuwe stiekjes om de slotjes. En de kobayashi (die haakjes 'voor het geval dat') werden eraf gehaald. Tja en toen liet er een slotje los. De draad eruit gehaald om en nieuw slotje erin te lijmen en dus wilde ze een mondspreider in doen om er beter bij te kunnen, maar ja... dat ging dus niet lukken, want ik kan m'n mond nog lang niet ver genoeg open doen. Dus toe zonder spreider het slotje er weer in. En vervolgens de draad, maar dat lukte niet, dus een dunnere draad gebruikt (en ik dacht: gaat lekker!!). De uiteinden knipte ze netjes af, maar één stukje bleef achterin m'n mond liggen. Dat wilde ze pakken, maar toen had ze de draad van de hechting te pakken. Ook heel fijn!
Uiteindelijk zat alles weer op z'n plaats. Alleen de elastieken van de 'kaak' nog... maar de ortho besloot, dat ze het met hun eigen (minder sterke) elastieken gingen doen. Op zich vind ik dat prima (want veel fijner!... of beter: minder vervelend!), maar of de 'kaak' er ook zo over denkt??? Nou ja... deze elastieken 'trekken' ook aan m'n kaak... en de ortho zal het wel weten....

Oh ja: ik dacht er net op tijd aan om nog even te vragen 'hoe lang ik nog moet beugelen' (ik hield zelf rekening met ca. een half jaar...). Antwoord: houdt u maar rekening met nog een klein jaar!!! Ieks!!! Dat valt me zwaar tegen... echt heel zwaar! (dus nu heb ik bedacht, dat ik er dan heel misschien net voor de zomervakantie af kan zijn... pffff)

Ps: hij vond het resultaat van de operatie trouwens wel 'heel mooi' !!!

En dan ook maar weer een foto-update!

1 opmerking:

Elvira zei

hoi hoi, wat leuk om je blog te lezen!
ik mag over half jaar onder het mes, maar ben als de dood voor de operatie , waarschijnlijk mn onderkaak.
maar heb nu zoveel positieve blogs gelezen dat het me iedere keer als ik er wer 1 lees met een goed resultaat, ben ik weer een beetje minder bang, haha .
ach het duurt nog even dus hoef me voorlopig nog nergens druk om te maken.
toffe blog!!
Groetjes elvira